Accessoires voor de babykamer

Maak uw babykamer uniek door zelf accessoires te maken. Wij geven u enkele leuke suggesties. Let er wel op dat u een verf op waterbasis gebruikt!

Lampenkap

Koop een mooie lampenkap en versier deze zelf. U kunt bijvoorbeeld van vilt uiltjes knippen en deze op de kap plakken. Of versier de rand met een lapje kant of lint in de kleur van de kamer.

Kussenhoes

Maak zelf een kussenhoes voor uw voedingskussen. Deze hoes kunt u bijvoorbeeld van hetzelfde stof als het dekbed of de gordijnen maken en met vilt de naam van uw baby op de hoes vaststikken.

Schilderij

Koop twee kleine schilderijtjes en schilder er vrolijke dieren op of een naam en jaartal. Ter inspiratie kunt u op internet rondkijken of uit uw eigen fantasie putten. U hoeft geen van Gogh of Picasso te zijn, kinderschilderijen zijn juist leuk als ze niet helemaal perfect zijn. Als ze maar vrolijk zijn!

Mobile

Een originele mobile voor boven de wieg is zo gemaakt. Hang hartjes of beestjes van vilt aan een metalen ring en versier de mobile met een leuk lint. U kunt ook een oude mobile gebruiken om te pimpen.

Opbergkist

Schilder een oude opbergbox in een fris kleurtje. U kunt de naam van uw baby op de box sjabloneren. En zo kunt u onder andere ook een commode of stoeltjes opknappen.

Slinger

Knip driehoeken van geruit stof en naai deze aan een gekleurd lint. Knip daarna de letters van de naam van uw baby uit een leuke lap stof en naai deze op de driehoeken. Zo heeft u een leuke slinger voor bijvoorbeeld boven de commode.

Denk ook eens aan een knuffelpopje, gordijnen, luiermandje, lakentje, kruikenzak, opbergzak, kapstokje, boxkleed, badcape, tafeltent en ga zo maar door!