Decoratie: inspiratie en tips

U heeft de mooiste meubeltjes besteld en misschien al in elkaar gezet, het enige dat nog rest voor de kleine kan komen, is de finishing touch. Misschien weet u nog niet of u een jongen of een meisje krijgt en durft u nog niet voor een uitgesproken decoratie te kiezen. Maar ook dan is er voldoende inspiratie voor de decoratie. Enkele tips:

1. Laat u niet meeslepen door steeds meer en steeds grotere decoraties. Ten eerste merkt de baby zelf nog weinig van zijn of haar leuke interieur. Ten tweede zullen u of uw kind de decoratie over een aantal jaar alweer willen veranderen.

2. Wanneer u de laatste trends in decoraties wilt gebruiken, bedenk dan goed of u deze over één of twee jaar nog steeds mooi zult vinden. Ook bijvoorbeeld een behang met stripfiguren is erg smaakgevoelig, vooral bij kinderen. Muurstickers zijn een goed alternatief omdat ze eenvoudig aan te brengen en te verwijderen zijn.

3. Felle kleuren zijn mooi maar laten de kamer kleiner en drukker lijken en maken uw kind vaak onrustiger. Wanneer u de basis neutraal maakt, en enkele opvallende accessoires kiest, dan kunt u deze accessoires over een aantal jaar eenvoudig weer eens vervangen. Zo lijkt u in één keer weer een nieuwe kamer te hebben zonder alles te hoeven veranderen.

4. Kies niet alleen voor uiterlijk maar ook voor gemak. Een lamp moet niet in uw ogen of die van uw kind schijnen, ook al is de lamp nog zo mooi. Gordijnen moeten warmte en licht grotendeels tegenhouden.

5. Een nachtlampje zorgt ervoor dat uw baby altijd een herkenningspunt heeft. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving zodat uw baby rustig kan slapen.

6. Denk ook aan uw eigen welzijn. U zult veel tijd op de babykamer doorbrengen. Zorg dus voor een fijne stoel met wat lekkere kussens en misschien een warm vloerkleed.

7. Foto’s zorgen voor een persoonlijke sfeer, zonder dat het al te veel geld hoeft te kosten. Laat uw mooiste foto’s bijvoorbeeld op canvas afdrukken.

Kies een stijl waar u zich prettig bij voelt. Winkeliers prijzen u graag allerlei handige ‘hebbedingetjes’ en hippe accessoires aan maar houd vast aan uw eigen stijl en bedenk u wat u echt nodig heeft. Bovenstaande tips geven u in ieder geval een handige leidraad.