Hippe kleuren

Welke kleuren zijn populair voor de babykamer? Er is meer dan alleen babyroze en babyblauw. En wat doet een bepaalde kleur met de sfeer in een kamer? Enkele tips voor kleurgebruik en schilderen:

Kleuren

Een kind kan vanaf vier maanden al kleuren onderscheiden. Lichte en koele kleuren zoals groen en blauw brengen een baby tot rust. Baby’s en kinderen hebben de meeste belangstelling voor blauw en rood, en minder voor pastelkleuren. Blauw wordt geassocieerd met veilig en betrouwbaar, rood trekt de aandacht en geeft een warme sfeer en energie. Zorg er in ieder geval voor dat alle kleuren, van de muur tot de accessoires, één geheel vormen. Kleuren die vloeken, zorgen voor onrust en dus ook voor onrustig slapende baby’s.

Trends

De kleuren van 2011-2012 zijn (fuchsia)roze en geel, van fris groengeel tot leeuwengeel. Geel staat voor een frisse kijk op de toekomst en optimisme.

Verf en oplosmiddelen

U kunt het beste verf op waterbasis gebruiken, ook voor de meubels. Pas op met oplosmiddelen, niet alleen voor de baby maar ook voor uzelf. Zorg dat u er zo min mogelijk mee in aanraking komt en zet deuren en ramen open tijdens het schilderen.

Verfvariaties

Tegenwoordig is het ook mogelijk schoolbordverf in andere kleuren te laten mengen. Leuk voor de deur, een vlak op de muur of een hele muur. Ook leuk is het om een laag magnetische verf op de muur aan te brengen. Zo kunt u er kaartjes of tekeningen ophangen.

Alternatieven

Een alternatief voor verf is behang of een muursticker. Deze opvallende decoraties zijn in verschillende kleuren en ontwerpen te verkrijgen.

Smeer dus niet klakkeloos een likje verf op de muur in de babykamer, maar laat u inspireren!